bezár

Keresés

Tanulj velünk!

Holnemvolt Vár

Tanulj velünk!

Frakk Oktatóterem

Frakkról, a magyar mesevilág legnépszerűbb rajzfilmkutyájáról kapta a nevét az a terem, ahol megtudhatod, hogyan kell jól szeretni és gondozni kedvenc ház körül élő állatainkat. 

Ez azért nagyon fontos, mert mielőtt kutyust, cicát, halakat, madárkát, tengerimalacot szeretnél – vagy más állatot –, meg kell tanulnod pontosan, milyen gondozásra van szüksége. Hogyan, mikor kell etetned, mennyi időt kell vele eltöltened, hogy az a kutyus jól érezze magát, és jól nevelt legyen. A különböző fajta állatoknak mások az igényeik, és biztosan nem szeretnéd, ha kiskedvenced rosszul érezné magát nálatok, vagy megbetegedne.
Az oktatóterem berendezése a jól ismert magyar rajzfilm, a Frakk, a macskák réme hangulatát idézi. Károly bácsi és Irma néni ismerős lakásában tekintheted meg a kiállított élő állatokat és a tartásukhoz szükséges felszereléseket, eszközöket. Amellett, hogy jó példákat láthatsz arról, hogyan kell az egyes állatokal bánni, bemutatjuk a rossz helyzeteket is, amelyekből sokat tanulhatsz.
A bemutatóterem élőlényeit úgy válogattuk össze, hogy többféle hobbiállatot megismerj: díszmadarakat, kisemlősöket, egészen az akváriumi halakig és a hüllőkig. 
Nagyon fontos, hogy tudd, egy állat beszerzése olyan döntés, amely évekre szóló felelősségvállalást jelent!
Az önállóan érkező látogatók a falakon elhelyezett tablókon olvashatják el a szükséges információkat a hobbiállatok tartásáról, amelyeket teljessé tettünk a természetvédelem és az állatmentés felelősségének meghatározó szerepével.
A szervezett (elsősorban diák-) csoportoknak lehetőségük van előadásokon, gyakorlati bemutatókat is tartalmazó foglalkozásokon részt venni. Kérjük, hogy a csoportvezetők a tervezett látogatás előtt legalább 2 héttel küldjék el jelentkezésüket a zooped@zoobudapest.com e-mail címre. Részleteket a foglalkozásokról itt olvashatnak!
Ha többet szeretnél megtudni a névadó kutyusról Frakkról, (a macskák réméről), kattints ide. 
Légy jó gazdi!
   

Holnemvolt Vár

Térkép

részletes térkép ITT