bezár

Keresés

Cápasuli

Holnemvolt Vár

Cápasuli

Elindult a Cápasuli!

A cápanevelde első kiscápáinak megkezdődött a tanítás

Tudod-e, milyen egy jól nevelt kiscápa? Iskolánk tanítványai megtanulják, hogyan éljenek együtt más halakkal, táplálkozzanak egészségesen, viselkedjenek, és működjenek együtt az emberrel.
A Cápasuli kis növendékei a világ több pontjáról érkeztek hozzánk, és a mi feladatunk, hogy elősegítsük a megfelelő méretre növekedésüket. Halaink ugyanis az épülő Biodóm több mint 2 millió literes akváriumának jövendőbeli lakói lesznek néhány év múlva. Iskolánk tehát egy előkészítő nevelde, ahonnan ha tanítványaink  (cápák, ráják és porcos halak) megfelelően vizsgáznak, bátran engedjük ki őket a Nagymedencés Életbe. Addig viszont még sok mindent meg kell tanulniuk.
Beszoktatás
Ifjú növendékeinknek először is meg kell szokniuk az új helyüket, amely nem egy szokványos akvárium. Érkezés után elkezdik az első osztályt, ahol először az alapokat tanulják meg. Ilyen például a medence feltérképezése, a társaik megismerése, akikkel meg kell tanulniuk békében együtt élniük. Természetesen nagyon fontos, hogy rendesen egyenek (ugye gyerekek?), és tanulják meg, hogy a Tanárok – bár buborékot fújnak – nem is olyan félelmetesek.
Tréning
Bármilyen hihetetlennek hangzik, a cápák és a ráják is taníthatók, ezért tanítási órákon vesznek részt.
Órarendjük az alábbiakból áll:
• Illemtan: ahol megtanulnak nyugodtnak maradni, amíg átvizsgáljuk és megmérjük a testüket.
• Biológia: ahol állatorvosi vizsgálatokra készítjük fel őket.
• Játékos foglalkozások: ahol labdázással és egyéb érdekes játékokkal színesítjük napjaikat.
• Testnevelés: ahol megtanulnak majd a búvárokkal együtt úszni, közösen mozogni, valamint a leendő szállítóeszközeikre feljutni.
A Cápasuliban tehát megtekintheted azt a háttérmunkát, amely bemutatja, hogy a későbbi Biodóm hatalmas látvány akváriumába hogyan neveljük elő a különböző halfajokat, egyúttal közelebbről is megismerheted ezeket a gyönyörű állatokat. Megtanulhatod megkülönböztetni őket az egyedi farokuszonyukról, vagy fogazatukról és láthatod, mit jelent egy ilyen állatot életben tartani. Tájékozódhatsz arról is, hogy milyen veszélyeknek vannak kitéve, és mivel segítheted elő a vadon élő állományok megóvását. Szeretnénk, ha a szívedbe zárnád ezeket a félreértett állatokat.
A Biódomot is magában foglaló Pannon Park fejlesztéseiről többet is megtudhatsz itt.
Látogatás:
Az épület  jelenleg mindenki számára díjmentesen látogatható, aki rendelkezik a Holnemvolt Vár, vagy a Fővárosi Állat és Növénykertbe érvényes belépőjeggyel.

Holnemvolt Vár

Térkép

részletes térkép ITT